GAIA

GAIA

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι θα καταλάβεις αν ένα ποτό είναι μπόμπα


Τώρα στις γιορτές όσοι βγουν και πιουν στα μπαρ και στα μπουζούκια, καλό θα είναι να προσέξουν τα ποτά «μπόμπες»… 

 
Όσοι πάνε στα μπουζούκια και κλείσουν τραπέζι, να κοιτάξουν καλά το μπουκάλι την ετικέτα στο πίσω μέρος. Να δείτε αν είναι της ίδιας εταιρίας που εισάγει το μπουκάλι με το μπουκάλι που έχετε στο σπίτι σας. Στα μπαράκια που μας δίνουν χύμα το ποτό στο ποτήρι, κάνουμε τα εξής κολπάκια, για να δούμε αν το πότο είναι νοθευμένο....

Δεν βάζουμε καθόλου αναψυκτικό μέσα στο ποτό γιατί σπάει την γεύση, και δεν θα καταλάβουμε τίποτα. Όταν παραγγείλετε ένα ουίσκι, θα λέτε στο γκαρσόνι να μη σας ρίξουν καθόλου πάγο στο ποτό. Αυτό το κάνετε για τρεις λόγους:

1) Γιατί με τον πάγο στο ποτήρι, πιάνει περισσότερο όγκο.. και μπαίνει λίγο ποτό μέσα.

2) Για να καταλάβετε την γεύση του ποτού με αυτή που πίνετε συνήθως.

3) Τα παγάκια πολλοί μπάρμαν τα πιάνουν με τα χέρια, και τα ρίχνουν μέσα στο ποτήρι. Αν πάρουμε τα χέρια του μπάρμαν και τα πάμε σε μικροβιολογικό εργαστήριο ξέρετε πόσα μικρόβια έχουν; Επίσης κι άλλα κολπάκια για να καταλάβουμε το ποτό ¨»μπόμπα». Αν το ποτό μας κάψει στον ουρανίσκο, πάρτε ένα δείγμα σε πλαστικό κυπελλάκι, και πήγαινέ το στο χημείο του κράτους.

Θα πρέπει να έχετε μάρτυρες και φωτογραφικό υλικό αν θέλετε να του κάνετε μήνυση και αγωγή τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Ένα άλλο κολπάκι είναι να ρίξετε λίγο ποτό στην παλάμη σας. Κουνήστε απαλά και αν παίρνει διαφορετικό χρωματισμό είναι νοθευμένο. Να θυμάστε ένα πράγμα, όταν πίνουμε δεν οδηγούμε πότε.

trikalaweb.blogspot.com