GAIA

GAIA

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πλαστά πτυχία και παραιτήσεις στο νοσοκομείο

Κατ’ εντολή του υπουργείου ο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου Αγρινίου, όπως και άλλων υπηρεσιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διενήργησε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στη διαδικασία των προσλήψεων.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μάλιστα, έχει διαμηνύσει ότι θα μπει τάξη στους ατομικούς φακέλους και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να είναι πλήρη και επικαιροποιημένα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί προτεραιότητα ο έλεγχος και η ...
διασταύρωση πιστοποιητικών, ώστε να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους. Έμφαση δίδεται  στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, σε συνεργασία με τα Ξένα Ινστιτούτα που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα οποία παρέχουν τα πτυχία γνώσης ξένων γλωσσών. Στόχος είναι να εντοπιστούν τυχόν πλαστοί τίτλοι γλωσσομάθειας και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον όσων τα χρησιμοποίησαν.
Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση. Και φυσικά, «θέμα» έχει προκύψει και με τα πτυχία, όπως εκείνο νοσηλεύτριας Δ.Ε. διετούς φοιτήσεως, που εργαζόταν στο νοσοκομείο Αγρινίου, έχοντας προσληφθεί με παραποιημένη, προς τα πάνω φυσικά, την βαθμολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com η εν λόγο νοσηλεύτρια υπέβαλε παραίτηση προ ημερών… και ακολουθούν 2-3 ακόμη ανάλογες περιπτώσεις, πιθανότατα και στενού συγγενικού της προσώπου που επίσης εργάζεται στο νοσοκομείο.
Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής κ. Γιώργος Βλάχος παραίτηση δεν έχει φτάσει στο γραφείο του, γνωρίζει όμως την περίπτωση, που έντονα απασχολεί τις καθημερινές συζητήσεις των εργαζομένων, …και αναμένει.  Επισήμως, δηλαδή, η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη …και έτερον ουδέν! Ωστόσο, εκτός απ’ τη συγκεκριμένη περίπτωση, το νοσοκομείο βοά για τουλάχιστον δυο ακόμη, για τις οποίες αναμένονται επίσης παραιτήσεις εντός των ημερών.
Φυσικά η παραίτηση προ του πειθαρχικού συμβουλίου και των κυρώσεων δεν συνιστά εξιλέωση και άφεση αμαρτιών. Όπως δεν συνιστά εξιλέωση για το κράτος που τώρα ανακαλύπτει όσα δεν θέλησε όταν έκανε τις προσλήψεις, οπότε και υποτίθεται ότι όλα τα δικαιολογητικά περνούσαν από έλεγχο…
agrinioreport.com