GAIA

GAIA

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Καλό σου ταξίδι Ειρήνη… στη Γειτονιά των Αγγέλων.

Καλό σου ταξίδι  Ειρήνη… στη Γειτονιά των Αγγέλων.
Ήταν Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014, 4.30 το απόγευμα που όλοι μας εδώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Μεσολογγίου, μικροί, μεγάλοι αποχαιρετήσαμε για το τελευταίο της ταξίδι τούτης της ζωής, την άτυχη κοπέλα μας, την Ειρήνη. Ήταν μόλις 22 χρόνων και σε λίγο καιρό θα ήταν Διπλωματούχος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης....

Όμως, η τελευταία πράξη της ζωής της παίχτηκε στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης όπου ο θάνατος της «έστησε» καρτέρι μέσα στα συντρίμμια του λεωφορείου και της νταλίκας. Πρόσωπα σκυθρωπά, μάτια δακρυσμένα, προσπαθούσαν να εξηγήσουν ο ένας στον άλλον γιατί η Ειρήνη μας «ταξίδεψε» τόσο νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων.  
Με την παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και τη συνοδεία Ιερέων της πόλης του Μεσολογγίου, γονείς, συγγενείς και πλήθος κόσμου συνοδεύσαμε στην τελευταία της κατοικία τον άγγελό μας, την κόρη μας, την περιστέρα μας, όπως πολύ «δυνατά» φώναζε η χαροκαμένη ΜΑΝΑ, που έβλεπε το σπλάχνο της «νυφούλα στολισμένη» να ταξιδεύει για την αιωνιότητα…
Όλοι μας έχουμε συνοδεύσει στην τελευταία τους κατοικία φίλους, γνωστούς, συγγενείς, αυτό που «αντίκρισε - έζησε» το Μεσολόγγι σήμερα με την Ειρήνη μας, δεν περιγράφεται, δεν έχει ξαναγίνει. Η φιλαρμονική  «σιγοτραγουδούσε» πένθιμους ήχους μέχρι που η γοργόνα μας «χάθηκε μεσοπέλαγα…» και άφησε σε μας να μετράμε την μεγάλη της απουσία.Η τελευταία καληνύχτα της Μάνας ήταν...πολύ δυνατή!!!
Ειρήνη ήσουν ένα μικρό κορίτσι που λάτρευες και αγαπούσες την οικογένειά σου. Η σύντομη διαδρομή σου, γεμάτη φως, όνειρα, δύναμη, αποφασιστικότητα  και με τις αδυναμίες ενός παιδιού που θα απολάμβανε χορταστικά τις χαρές της ζωής. Τα οράματά σου για το μέλλον σου μεγάλα. Το μόνο που μπορούμε να πιστέψουμε όλοι εμείς Ειρήνη, είναι ότι «προσγειώθηκες» στη Μεσολογγίτικη γη για να ζήσεις και να ανθίσεις στην αιωνιότητα, στον Παράδεισο.
Στην οικογένειά σου, στη δυνατή και γενναία μάνα σου, κουράγιο. Καλό ταξίδι, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.
Καλό ταξίδι Ειρήνη, μια θέση στη Γειτονιά των Αγγέλων, σε περιμένει.
Χρήστος Γερ. Σιάσος,  Καθηγητής

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΡΑΞΗ   17η
         Στο Μεσολόγγι σήμερα, ημέρα Τετάρτη  8  Ιανουαρίου 2014, συνήλθε εκτάκτως  στο Γραφείο του Συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Χρήστου Σιάσου για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο της Ειρήνης Τριανταφύλλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός-θάνατο, της Ειρήνης Τριανταφύλλου τελειόφοιτης φοιτήτριας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής  Θεσσαλονίκης, κόρη της Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου μας κ. Ελένης Πλακίδα,  συνήλθε έκτακτα και ομόφωνα αποφάσισε:
Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της αγαπημένης μας Ειρήνης, στην οικογένειά της.
Να παραστούν τα μέλη του Δ. Σ. στην κηδεία της εκλιπούσης.
Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο «Δροσίνειο  Ορφανοτροφείο Μεσολογγίου».
Να δοθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στην οικογένεια της  Ελένης και Δημητρίου Τριανταφύλλου.
Ευχόμαστε ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς της, τον αδελφό της, επίσης σπουδαστή -Ηλεκτρολόγο Μηχανικό της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης και στη γιαγιά της, για το βαρύ πένθος και το δράμα που περνούν τούτες τις ώρες.
 Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται:
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου