GAIA

GAIA

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Hμερίδα με θέμα «Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τοπική Κοινωνία»


Αφισσα Ημεριδα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος συνδιοργανώνει με το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (Αγρίνιο ) ημερίδα με θέμα «Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τοπική Κοινωνία στο Αγρίνιο», στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος )στις 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ....

Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένη και θα συμμετάσχει η μη κερδοσκοπική εταιρία CulturePolis, που από το 2006 με έδρα την Κέρκυρα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού, βιωσιμότητας και  καινοτομίας. Την περίοδο αυτή η CulturePolis ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό έργο “SUSTCULT”, που εφαρμόζει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Λαοπόδης και οι συνεργάτες του θα αναπτύξουν το θέμα βιώσιμης διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς και το ρόλο των τοπικών κοινωνιών καθώς και τις εμπειρίες από την εφαρμογή της μεθοδολογίας στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, Μνημείο UNESCO.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 18.30 και περιλαμβάνει και προβολή φωτογραφιών από την Φωτογραφική Ομάδα Art 8 στο χώρο της εκδήλωσης. Των χαιρετισμών θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «πολιτιστική κληρονομιά, βιωσιμότητα και ανάπτυξη τοπικών οικονομιών / κοινωνιών» από τονιδρυτή & πρόεδρος CulturePolis Δρ. Βασίλειο  Λαοπόδη . Εν συνεχεία η Φωτεινή Παπαχατζή (Υπεύθυνη Έργου SUSTCULT CulturePolis) θα μιλήσει  τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς .
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, (Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Αγρινίου) Δρ.Μονιούδη – Γαβαλά θα αναπτύξει το θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά του Αγρινίου/Ιστορική και Αρχιτεκτονική Επισκόπηση» και ο Επίκουρος ΚαθηγητήςΠανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος  Γ.Στυλιαράς θα μιλήσει για τις «Νέες τεχνολογίεςγια την αναπαράσταση  των ιστορικών  Μνημείων».  Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μουσειολόγος – Αρχαιολόγος κ. Μόνικα Διαμαντή,. 
Η συνάντηση θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας διαδικασίας συντονισμού των φορέων για την καλλίτερη Διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προς όφελος της  ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής μας. Για αυτό το λόγο όσοι φορείς επιθυμούν πρέπει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2014 να δηλώσουν συμμετοχή  στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και στα γραφεία της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας (τηλ. 2641028902 και κιν. 6972301346 και 6947696906).

programma