GAIA

GAIA

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Παναιτωλικός τιμάει τον Βασίλη Καραθανάση


        

pan-panai-istoriaΣτο πλαίσιο του εορτασμού 88 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, συνεχίζοντας την απόδοση τιμών σ’ αυτούς που με την αγάπη τους στο Σύλλογο, την προσπάθειά τους και την προσφορά τους, συνέβαλλαν στην πρόοδό του, η ΠΑΕ Παναιτωλικός στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης θα τιμήσει τη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, με πλακέτα που θα απονεμηθεί στη σύζυγό του.
Επίσης, σε ειδική τελετή πριν τον αγώνα, θα δοθεί το όνομά του στην αίθουσα V-VIP του γηπέδου όπου φιλοξενούνται οι αντίπαλες ομάδες.
Ο Βασίλης Καραθανάσης έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ομάδα , την οποία υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής, στη συνέχεια ως διοικητικός παράγοντας και πολλά χρόνια από τη θέση του προέδρου.
Γεννήθηκε το 1907 και κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Εμπορική Σχολή Πατρών γνώρισε το ποδόσφαιρο που έπαιζαν άγγλοι ναύτες. Μαζί με τους αδελφούς Χρήστο και Ακύλα Παπαϊωάννου, γνώστες του αθλήματος που ήρθαν πρόσφυγες στην περιοχή, πρωτοστάτησαν στην δημιουργία της πρώτης ομάδας το 1926 και αποτέλεσαν βασικά της στελέχη.
Αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα, πριν και μετά τον πόλεμο και όταν ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα συνέχισε να προσφέρει στον Παναιτωλικό ως διοικητικός παράγοντας από διάφορες θέσεις. Το 1949 εκλέχθηκε πρώτη φορά πρόεδρος και κατέχοντας τη θέση αυτή έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 1971, έχοντας διαθέσει πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας του στον Παναιτωλικό.