GAIA

GAIA

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γιώργος Παπαναστασίου: Οι εκλογές του Μαΐου ισοδυναμούν με μία… τελεία.



Οι εκλογές του Μαΐου ισοδυναμούν με μία… τελεία.
 Μία τελεία, που σφραγίζει το τέλος μίας εποχής υστέρησης, εγκατάλειψης και αδράνειας για το Αγρίνιο και τους πολίτες του.

Μίας εποχής, όπου κάνοντας διαρκώς ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, τελικά βρεθήκαμε ως περιοχή και ως κοινωνία, πολλά μέτρα πίσω από τον πραγματικά σύγχρονο κόσμο, αλλά και μίας εποχής που κανένα ουσιαστικό όραμα δεν ανέδειξε για το μέλλον αυτού του δήμου και των δημοτών του, ιδιαίτερα δε για τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα όμως, οι εκλογές του Μαΐου, σηματοδοτούν και μία νέα αρχή.


Νέα αρχή, με διττή σημασία. Από την μία πλευρά η επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο δήμος Αγρινίου και από την άλλη, η νέα, φρέσκια και αποφασισμένη δημοτική Αρχή που αξίζει ο τόπος μας. Ο οποίος πρέπει και μπορεί να γίνει ένας τόπος ζωής, δημιουργίας και απελευθέρωσης των πιο ζωντανών, ικανών και νέων κυττάρων της ευρύτερης περιοχής.

Νέα Αρχή, λοιπόν. Αυτός είναι ο πόθος του συνόλου των πολιτών του Αγρινίου, που είναι και πόθος της δημοτικής μας παράταξης. Και αυτό τον πόθο μετατρέψαμε σε όνομα και σήμα του συνδυασμού μας, αρχίζοντας από τώρα να ζωγραφίζουμε το Αγρίνιο της γενιάς μας και της καρδιάς μας από την αρχή. Με τον απέριττο και όμορφο τρόπο που θα ξεκινούσε να το ζωγραφίζει ένα παιδί…

Γιατί αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες και καλύτεροι διαχειριστές του τόπου που μας παραδόθηκε από τους παλαιότερους, θα πρέπει επιτέλους να τον δούμε με τα μάτια των παιδιών μας.  Και μέσα από την δική τους, άδολη ματιά, να τον οραματιστούμε και πάλι ως έναν τόπο προκοπής και συναδέλφωσης. Έναν τόπο να ζεις!

Νέα Αρχή για το Αγρίνιο, λοιπόν.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα τη κάνουμε τη νέα αρχή. Ο Μάιος είναι κοντά…