GAIA

GAIA

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι επίσκοποι Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Παρουσιάζεται το βιβλίο του καθηγητή κ.ου Σιάσου για τους επισκόπους Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 343 μ. Χ. έως σήμερα.

2
Η Αιτωλοακαρνανία, ο τόπος μας, ευτύχησε να κατέχει αξιόλογη θέση στο χάρτη της Ελλάδας. Είναι γεμάτη από φυσικές ομορφιές, έχει λαμπρή ιστορική Εκκλησιαστική συνέχεια από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια μέχρι των ημερών μας. Εντυπωσιακή ιστορική συνέχεια με την ανέγερση Μοναστηριών και Ιερών Ναών, δείγμα των πλούσιων Θρησκευτικών αισθημάτων του λαού της.
Είναι μια περιοχή αγιασμένη και ποτισμένη με το αίμα των Αγίων της. Από το 2ο μ. Χ. αιώνα ανέδειξε μεγάλες ηρωικές μορφές της Χριστιανοσύνης. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία είχε επικρατήσει στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από εκείνη την εποχή.
Μεγάλες προσωπικότητες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο γιγάντωμα της Πίστης στο Χριστό και το Ευαγγέλιο. Σήμερα η περιοχή μας προσφέρει στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους Χριστιανική Πίστη, Παιδεία, Ελευθερία, Πολιτισμό και άλλα πολλά…

Άξιοι Ιεράρχες διαμόρφωσαν την πορεία της τοπικής μας Εκκλησίας, συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν στα δρώμενα του τόπου μας. Οι μορφές των δε θα χαθούν στο πέρασμα του χρόνου και ως οδοδείκτες, εκφραστές και εκτελεστές των εντολών του Τριαδικού Θεού θα μας δείχνουν το δρόμο της Σωτηρίας, το δρόμο της λύτρωσης, το δρόμο της αγάπης.
Στο βιβλίο, που η παρουσία του θα γίνει την Κυριακή στις 4 Μαΐου 2014 σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρόσκλησης, αναφέρεται όλη η Ιστορία της Μητροπόλεώς μας από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα καθώς η ζωή και οι δράσεις όλων αυτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν το λόγο του Θεού, διασφάλισαν και διασφαλίζουν τα Ιερά και Όσια του Γένους μας, αγωνίστηκαν και θα αγωνίζονται για το απαραίτητο εφόδιο που μας προσφέρει η Εκκλησία μας, τη γαλήνη των ψυχών μας, δίδαξαν και θα διδάσκουν αγάπη, αγιότητα, ταπείνωση, αρετή, ειρήνη…