GAIA

GAIA

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

«Περιμετρική οδός Μακρυνείας (από το Ζευγαράκι έως το Δαφνιά)».



ergo-makryniaΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε την περιοχή και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον ανάδοχο εργολάβο.
     Το έργο έχει προϋπολογισμό 12.000.000,00 € ενώ μετά την έκπτωση το συμφωνητικό που υπογράφτηκε ανέρχεται σε 8.068.547,01 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.......

      Η νέα οδός παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, πλην των οικισμών Τριχωνίου και Δαφνιά με αποτέλεσμα η κατασκευή του δρόμου να επιλύσει τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στους παραπάνω οικισμούς.
      Η αφετηρία της οδού είναι στον οικισμό Ζευγαράκι και το τέρμα της στον οικισμό Δαφνιά.
     Σε όλο το μήκος της βρίσκεται δίπλα από την αρδευτική διώρυγα ΔΧΙV, περιοριζόμενη μέσα στην ζώνη απαλλοτρίωσης της διώρυγας αυτής.
       Προβλέπεται η κατασκευή δρόμου μήκους 17κm, συνολικού πλάτους 7 μ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, κατασκευή πέντε νέων γεφυρών, κατασκευή τεχνικών έργων διευθέτησης ομβρίων υδάτων, ηλεκτροφωτισμός κόμβων, στηθαία ασφαλείας όπου απαιτείται και σήμανση της οδού.
      Επίσης, προβλέπεται η σύνδεση με τις κάθετες οδούς των οικισμών ώστε να διευκολύνονται από την χρήση της οδού οι κάτοικοι της περιοχής.
      Ο κ. Μοσχολιός μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον περιμετρικό δρόμο της Μακρυνείας και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι εργασίες αυτού του μεγάλου δρόμου προχωρούν κανονικά και αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό είναι βέβαιο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στη συμβατική ημερομηνία, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2015.
     Ο περιμετρικός δρόμος της Μακρυνείας έχει αφετηρία το Ζευγαράκι και τελειώνει στο Δαφνιά, παρακάμπτοντας όλους τους οικισμούς νότια της λίμνης Τριχωνίδας.
     Προβλέπεται η κατασκευή δρόμου μήκους 17 km, συνολικού πλάτους 7 μέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, κατασκευή 41 τεχνικών έργων και 5 νέων γεφυρών.
      Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τη Μακρυνεία που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της και προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής.
        Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη γιατί επιλύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα πεζών και οχημάτων στην περιοχή που συνεχώς αυξάνεται, μειώνει τις αποστάσεις, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
       Καταφέραμε στη διάρκεια αυτής της δημοτικής περιόδου να εκπονήσουμε τη μελέτη και να εντάξουμε αυτό το έργο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 12.000.000,00€ ενώ η σύμβαση που υπογράψαμε με τον εργολάβο είναι 8.068.000,00€.       
      Θέλω να επισημάνω ότι με τον περιμετρικό δρόμο της Μακρυνείας, το αποχετευτικό δίκτυο και το έργο της ύδρευσης υλοποιούμε ως δημοτική αρχή τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για αυτή την περιοχή».