GAIA

GAIA

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ Φ. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ Φ. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ 

«ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
   Μετά από 28 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τα αυτοδιοικητικά πράγματα του Θέρμου και θητεία 12 χρόνων ως δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Θέρμου, θα μου επιτρέψετε να  έχω το δικαίωμα να κρίνω και να αξιολογήσω την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Θέρμου. Θέλοντας, λοιπόν, να συνεχίσω να προσφέρω αφιλοκερδώς στα κοινά του Θέρμου, πριν από μερικούς μήνες, πήρα την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση συνδυασμού και την κάθοδό του στις εκλογές του Μαΐου. Η ανταπόκριση των δημοτών και των νέων ήταν ικανοποιητική, αφού όλοι ήθελαν την Αλλαγή στο Θέρμο, μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης από τα ίδια πρόσωπα..... Η πολυδιάσπαση, όμως ,που δημιουργήθηκε, με την ενεργοποίηση πολλών σχημάτων στις δημοτικές εκλογές, δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό στις Τοπικές, κυρίως Κοινότητες, που αναζητούσαν διέξοδο σε ένα  ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής και ήταν επιφυλακτικοί μαζί μας.
             Συζητήσαμε και με άλλες κινήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκλογές, ώστε να υπάρξει σύγκλιση και κοινή κάθοδος ενός ευρύτερου αυτοδιοικητικού σχήματος που θα διεκδικούσε τη δημαρχιακή εξουσία και θα στηριζόταν σε σταθερές συμφωνίες, όχι μοιράσματος θέσεων και νομής της εξουσίας, αλλά προγραμματικής συμφωνίας, στην οποία θα καταγράφονταν θέσεις και αρχές, με βάση τις οποίες θα ασκούνταν η διακυβέρνηση στο Δήμο.             
       Από τις 10 του Απρίλη, δρομολογήθηκε πρωτοβουλία των περισσότερων δημοτικών συμβούλων που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και σε διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των εκλεγμένων Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, για δημιουργία ενός κοινού υπερκομματικού σχήματος.

   Ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες πραγματοποιήσαμε  συνελεύσεις των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και των Υποψηφίων του συνδυασμού που είχαμε υπό διαμόρφωση  και με συντριπτική πλειοψηφία προκρίθηκε η επιλογή της συνεργασίας με το διαμορφούμενο ψηφοδέλτιο της ευρείας αποδοχής.
     Οι προτάσεις για αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες ήταν σεβαστές, αλλά ή αντίθετες προς την επιθυμία του κόσμου για τη δική μας ισχυρή παρουσία  στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο  από θέση πλέον ευθύνης.
     Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά τη διαδρομή και την πορεία του καθενός. Η εκ του ασφαλούς κριτική που γίνεται από ελάχιστους, σε αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης και της παρακμής, ενισχύει όλους αυτούς που θέλουν τους πολίτες στο περιθώριο.
       Συμμετέχω προσωπικά  ως υποψήφιος συνεργαζόμενος, μαζί με πολλούς  συνοδοιπόρους της μεγάλης προσπάθειας για την Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Θέρμου, στο ψηφοδέλτιο της ευρείας αποδοχής με υποψήφιο Δήμαρχο το συμπολίτη μας Σπύρο Κωνσταντάρα.
             Τα προβλήματα  και η αναγκαιότητα παρέμβασης και δράσης δεν τελειώνουν με τις εκλογές. Θα κρατήσουμε την παράταξη που δημιουργήσαμε, παλεύοντας μέσα στις νέες συνθήκες, που θα δημιουργηθούν μετά τις εκλογές, δίνοντας αγώνα για  μια δημοτική αρχή στην υπηρεσία των πολιτών και του τόπου.
                                                                        Θέρμο, 6 Μαΐου 2014
                                                                       Κώστας Φ. Μαραγιάννης
                                                                   Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου

                                                               Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος