GAIA

GAIA

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σώκος: «Θα δώσουμε το κύρος που πρέπει να έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση»

        

po-sokos-afisa-agrinio
Συνέντευξη του υπ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θύμιου Σώκου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Nα θυμίσουμε πως ο Θύμιος Σώκος την Τετάρτη 14 Mαϊου πραγματοποιεί την κεντρική του προεκλογική ομιλία, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, στις 8:30 μ.μ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία»:.....

«Πρώτο και κύριο μέλημα για εμένα και την παράταξή μου είναι να δώσουμε το κύρος και την οντότητα που πρέπει να έχει ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη συνείδηση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Θα πρέπει μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις και επιλογές, με χρηματοδότηση έργων και δράσεων, να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μαςΗ ολοκλήρωση των ανολοκλήρωτων έργων ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδώσουν στο συντομότερο χρόνο είναι στην πρώτη θέση των επιλογών μας. Είναι επίσης επιβεβλημένη η αξιοποίηση του τεράστιου επενδεδυμένου κεφαλαίου στις υποδομές όπως τα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια και λιμάνια που παραμένουν αναξιοποίητα.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, η στροφή στον πρωτογενή τομέα, η ενθάρρυνση της κερδοφόρας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών και ενέργειας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική συνοχή και η αξιοποίηση του φυσικού και ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας είναι στοιχεία που θα διεμβολίσουν την αδράνεια στην οποία έχει περιέλθει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μαζί με τους πολίτες αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα.»