GAIA

GAIA

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γιώργος Καρατζαφέρης: Αν οι πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας ήξεραν τι έχουν ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, …θα τους έστελναν όλους σπίτι τους.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με ομιλία σε φίλους του κόμματός του ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης την περιοδεία του στο Αγρίνιο. Απευθυνόμενος στη λογική των πολιτών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε απ’ όλους να σκεφθούν πριν ψηφίσουν, φροντίζοντας, βεβαίως, να θέσει ο ίδιος ορισμένα ζητήματα προς προβληματισμό.
Άλλωστε, όπως με έμφαση τόνισε ο ίδιος, δεν μπορεί να είναι χαλαρή η ψήφος στις ευρωεκλογές, όταν το 80% των αποφάσεων που λαμβάνονται στην ευρωβουλή καθορίζουν σε ανάλογο ποσοστό τις ζωές μας…

O
Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., πλαισιωμένος από την αντιπρόεδρο της νεολαίας του κόμματος και υποψηφία ευρωβουλευτή Δήμητρα Κούτρα και τον Αιτ/νάνα υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Γαλανόπουλο, τόνισε ότι πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το ποιους θα στείλουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απαριθμώντας μια σειρά αποφάσεων που αγνοούν οι πολίτες, γιατί δεν τις προέβαλε κανένα μέσω ενημέρωσης, για τις οποίες, όμως, αν υπήρχε η γνώση… δεν θα ψήφιζε κανείς, όπως είπε, τους ανθρώπους και τα κόμματα που:
-Ψήφισαν υπέρ της χρηματοδότησης των τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο
-Καταψήφισαν την πρόταση απόσυρσης του στρατού κατοχής
-Καταψήφισαν την πρόταση άρσης του casus belli της Τουρκίας εναντίων της χώρας μας
-Καταψήφισαν την πρόταση αναγνώρισης απ’ την Τουρκία της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
-Αντιτάχθηκαν στην πρωτοβουλία να τεθεί εκτός νόμου η φασιστική οργάνωση των Γρίζων Λύκων κτλ. κτλ.
«Κάποιοι πάνε για τουρισμό στην Ευρώπη, πάνε όχι για να δουλέψουν για την Ελλάδα, αλλά …να δουλέψουν την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, αναφέροντας και το παράδειγμα του πρωθυπουργού σήμερα Αντώνη Σαμαρά, που στα τριάμισι σχεδόν χρόνια που ήταν μαζί με τον ίδιο στην ευρωβουλή, έκανε μόλις 8 ερωτήσεις, έναντι 663 του κ. Καρατζαφέρη, μίλησε 15 φορές, έναντι 101 του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπαντώντας σε ερώτηση του agrinioreport.com για την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς, αφού προέβλεψε ότι ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. δεν θα πάρουν πάνω από 25%., είπε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι την επόμενη μέρα, όσοι ανήκουμε στο τόξο της αστικής δημοκρατίας, ώστε να δώσουμε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση», συμπληρώνοντας ότι αν δεν αντιληφθούμε τώρα τους κινδύνους, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα σχετική πρωτοβουλία απ’ την πλευρά του.
Με άλλη ερώτηση πήρε αφορμή για να υπενθυμίσει το τι έγινε το 2012:
« Εγώ έθεσα τρεις όρους: Όχι μείωση μισθών και συντάξεων, όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όχι στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Όλοι μου δήλωσαν πως συμφωνούν με αυτά 100%. Ζούνε όλοι για να το επιβεβαιώσουν.
Τους είπα λοιπόν: Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στο Βερολίνο και να πούμε στην κα Μέρκελ “αυτό το μπορούμε, αυτό όχι” και να κάνουμε μια σωστή διαπραγμάτευση. Χάλασε ο κόσμος μόλις το είπα αυτό. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ο καθένας είχε κάνει τη δικιά του συμφωνία με τα δικά τους προσωπικά οφέλη: Εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός, εγώ δεν θα πάω φυλακή, εμένα δε θα με κατηγορήσετε και ούτω καθεξής.
Είχαν συμφωνήσει την προσωπική τους τύχη εις βάρος της πατρίδας. Και γι’ αυτό έφυγα μετά από μόνο μερικές εβδομάδες. Και βγαίνει τις προάλλες η Μέρκελ και αποκαλύπτει πως ευτυχώς που δεν κατάλαβαν οι Έλληνες την μπλόφα που τους έκανε…».
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στην ομιλία του, ο κ Καρατζαφέρης μίλησε ευθέως για νοθεία στις εκλογές, καλώντας τους πολιτικούς του φίλους να είναι σε επαγρύπνηση: «Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κριθούν από την νοθεία που θα γίνει στις ψήφους. Ο κ. Βγενόπουλος με την Singular κάνει ότι θέλει. Απόδειξη είναι, ότι στις εκλογές του 2012, ενώ το πραγματικό μας ποσοστό ήταν 3.4%, μας έβγαλαν απ’ έξω.
Την μία μέρα μόνο που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε καταμέτρηση ψήφων, βρήκαμε 150 ψήφους παραπάνω μόνο σε ένα μόνο πρωτοδικείο. Τη νοθεία που μπορεί να γίνει επιβεβαιώνει και ο καθηγητής της πληροφορικής, ο κ. Κοντός ο οποίος ανέφερε ότι το σύστημα έχει κενά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει πολλά ‘δούνε και λαβείν’ με το ελληνικό, αλλά και με το κυπριακό κράτος. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε καταστάσεις αντιπαροχής…».
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
απο agrinioreport