GAIA

GAIA

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Λήγει η προθεσμία υποβολής Επενδυτικών Σχεδίων

Στις 17 Μαρτίου ημέρα Τρίτη λήγει η προθεσμία υποβολής Επενδυτικών Σχεδίων στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγιση Leader, που η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. υλοποιεί.
Το Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγιση Leader υλοποιείται από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε με επιτυχία από το 2010 μέχρι σήμερα, καθώς η εταιρεία από το 2013 έχει δεσμεύσει το αρχικό ποσό των 6.785.000,00€ της δημόσιας δαπάνης του Τοπικού Προγράμματος......

Η παρούσα 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, αφορά επιπλέον ποσό δημόσιας δαπάνης (700.000,00€), που κατανεμήθηκε στην εταιρεία με υπουργική απόφαση τον Νοέμβριο του 2014.
Επιπλέον δημόσια δαπάνη με την ίδια απόφαση κατανεμήθηκε σε 10 Αναπτυξιακές Εταιρείες στο σύνολο 42 Πανελλαδικά, ως επιβράβευση για την θετική μέχρι σήμερα υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος.
Ύστερα από κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις (απεντάξεις προβληματικών έργων)το συνολικό διαθέσιμο ποσό της 3ης προκήρυξης έχει ανέλθει στα 900.000,00€.
Παρά το μικρό ποσό της Δημόσιας Δαπάνης που έχει προκηρυχθεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος παρουσιάζει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και θα υπερκαλυφθεί, καθώς αφορά περιοχή στο μεγαλύτερο τμήμα του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου και επίσης αποτελεί την τελευταία επενδυτική δυνατότητα της τρέχουσας περιόδου για τους κατοίκους της περιοχής.