GAIA

GAIA

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

3ος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός των Εκπαιδευτηρίων ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ'' (ΦΩΤΟ)

 
    Σε μια ωραία λογοτεχνική βραδιά(Κυριακή/26 Απριλίου 2015), αφιερωμένη στον μεγάλο Ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη(1863-1933),τιμήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου με ΒΡΑΒΕΙΑ(χρηματικό ποσόν) και ΕΠΑΙΝΟΥΣ(δέμα βιβλίων) οι μαθητές των Σχολείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που διακρίθηκαν στον 3ο Ποιητικό Διαγωνισμό των ιστορικών Εκπαιδευτηρίων της πόλης μας ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ''(Ιδρυτής ο αείμνηστος Σωτήρης Μπαλαούρας).







    Ο Διαγωνισμός αφορούσε δύο ηλικιακες ομάδες, η μία από Ε΄Δημοτικού μέχρι Β΄ Γυμνασίου και η άλλη από Γ ' Γυμνασίου μέχρι Γ ' Λυκείου, η δε  φετινή συμμετοχή των παιδιών ήταν αυξημένη, αποδεικνύοντας τη βαθιά σχέση του ελληνικού λαού με τον Ποιητικό Λόγο, αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά Έπη, στον Ερωτόκριτο  έως τις μέρες μας.
    Τέτοιες εκδηλώσεις αναζωογονούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων για σπουδαία πράγματα, όπως είναι η Ποίηση, και δίνουν την ευκαιρία συνάντησης και επικοινωνίας σε εποχές που όλοι το έχουμε ανάγκη.
    Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανία, Ελλάδα- εν έτει 2015- δεν σημαίνει μόνον οικονομική κρίση και δυσκολία, αλλά και προσπάθεια για ενίσχυση όλων εκείνων των πολιτιμικών αγαθών που  συγκροτούν την  εθνική μας ταυτότητα.
 
14- ΜΑΙΟΥ -2015     
Παναγιώτης Κων. Δρέλλιας
(Μαθηματικός-ΦΠΨ-MSc Φιλοσοφίας)