GAIA

GAIA

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ν.Βαλαβάνη - Σήμερα θα αποφασισθεί με ΠΝΠ τι θα συμβεί με τις θυρίδες.

[05.07.2015]
Η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κ. Βαλαβάνη είπε στο κανάλι ALPHA: «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα». ...
Η κυρία Βαλαβάνη είπε: «οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στις θυρίδες να πάρουν τα έγγραφά τους αλλά δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους όσο υπάρχει capital controls αυτό συζητήθηκε με τραπεζίτες και δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης. Επίσης δεν μπορούν να πάρουν ούτε κοσμήματα και χρυσαφικά παρά μόνο έγγραφα».
Ωστόσο η Κα Λούκα Κατσέλη (Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών) δεν συμφωνεί με αυτή την τοποθέτηση, ενώ τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι στην θυρίδα δεν επιτρέπεται η παρουσία τραπεζικού υπαλλήλου.
Τέλος ο Κος Μαρδάς δήλωσε στο ίδιο κανάλι ότι εφόσον δεν υπάρχει πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες ορισμένων καταστημάτων, τότε δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε καμία.
Σε νεώτερη δήλωση στο κανάλι ΑΝΤ1 η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι τελική απόφαση για το θέμα θα παρθεί σήμερα το βράδυ. Ενώ ειπώθηκε ότι θα αποφασισθεί με ΠΝΠ το τι ακριβώς θα ισχύσει με τις θυρίδες. Το video στον ALPHA
Download Video as MP4