GAIA

GAIA

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Φωτορεπορταζ απο τον αγιασμό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου καθώς και στα 11ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο

Κοντά στους μαθητές των σχολείων του Δήμου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.









H ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου αναφέρει:
Ο κ. Παπαναστασίου  παραβρέθηκε στην τελετή  Αγιασμού του 11ου – 17ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου προς τους μαθητές, τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο παιδαγωγικό τους έργο.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στον αγιασμό του 11ου – 17ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις εργασίες ανακατασκευής  των υφιστάμενων χώρων υγιεινής και στο μεταλλικό στέγαστρο που θα τοποθετηθεί, ώστε να εξυπηρετεί τις υπέργειες τουαλέτες του 11ου δημοτικού σχολείου, λόγω προβλημάτων πρόσβασης των μαθητών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν.epi-papanastasiou-agiasmos1
«Ο Δήμος Αγρινίου, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έθεσε ως βασική του προτεραιότητα τη στήριξη της σχολικής κοινότητας και με τα πενιχρά οικονομικά του φροντίζει για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου .
epi-papanastasiou-agiasmos4

Παράλληλα, σημείωσε  ότι «Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν  μονώσεις-επισκευές κεραμοσκεπών σε σχολικές μονάδες του Δήμου. Επιπλέον  γίνονται συντηρήσεις σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, τζάμια και ξυλεία. Ολοκληρώθηκαν εργασίες χρωματισμού  σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία , σε μεγάλο αριθμό Γυμνασίων και Λυκείων και θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία μέχρι τέλους του έτους» epi-papanastasiou-agiasmos2epi-papanastasiou-agiasmos5
Επιπλέον ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις εργασίες καθαρισμού  που πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση  Καθαριότητας και Πρασίνου,  σε όλες τις σχολικές μονάδες  καθώς και  στη συνεργασία του Δήμου με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αιτωλοακαρνανίας «PALSO» ώστε οι οικονομικά αδύναμοι μαθητές να μάθουν μια ξένη γλώσσα, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρυνθούν οι γονείς τους .
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή  θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ενώ οι Διευθυντές των σχολείων ευχαρίστησαν τον κ. Παπαναστασίου για την παρουσία του στα σχολεία, κάτι που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την νεολαία του Δήμου.