GAIA

GAIA

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ακυρες οι πρυτανικές εκλογές με απόφαση του ΣτΕ

 


panepistimio-tempo24Σε μια απόφαση – «βόμβα» προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνοντας τις πρυτανικές εκλογές:

Άκυρες κηρύσσονται οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την προσφυγή του καθηγητή κ. Βασίλη Αναστασόπουλου.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα ενημερώθηκε με εσωτερικό έγγραφο της απερχόμενης πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ και μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών, χρέη πρύτανη θα εκτελεί ο αναπληρωτής της, κ. Καραμάνος.
Το έγγραφο που απέστειλε η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου αναφέρει:....

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας
Σας ενημερώνω ότι, δημοσιεύτηκε η με αριθμό 3238/3.9.2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την αίτηση του κ. Βασιλείου Αναστασόπουλου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών περί ακυρώσεως αποφάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάληψη της θέσης του Πρύτανη, η οποία έγινε δεκτή από το ΣτΕ και  αναμένεται το επίσημο υπογεγραμμένο έγγραφο.
Η Πρυτανεία σέβεται απόλυτα  το δικαίωμα των συναδέλφων μας να προσβάλουν  τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων , καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Επομένως οδηγούμεθα σε νέες εκλογές για ανάδειξη Πρύτανι/η.
Βάσει της κείμενης νομοθεσίας , από σήμερα μέχρι τις εκλογές, καθήκοντα Πρυτάνεως εκτελεί  ο Καθηγητής κ. Ν.Καραμάνος. Σας διαβεβαιώνω ότι, η Πρυτανεία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς  το έργο της μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Το Πανεπιστήμιο οφείλει σύντομα να επανέλθει σε κανονικότητα ώστε  να ξεπεραστούν τάχιστα προβλήματα που αφορούν σε  χρηματοδότηση  του Πανεπιστημίου και εκλογές μονομελών και συλλογικών οργάνων.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την άψογη συνεργασία που είχαμε το χρόνο που πέρασε, και πιστεύω ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με τρόπο αντάξιο  του κύρους του Πανεπιστημίου Πατρών.
 Οι διαδικασίες υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης, θα διενεργηθούν με βάση τα οριζόμενα στην εν λόγω απόφαση και στις σχετικές διατάξεις.
Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Καθηγήτρια