GAIA

GAIA

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Διήμερη επίσκεψη στο Νομό πραγματοποίησε ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινός


synsdinos

O Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ [VIDEO]


    synsdinosΔιήμερη επίσκεψη στο Νομό πραγματοποίησε ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινός που κατέληξε σε ομιλία και σύσκεψη με τους αθλητικούς φορείς χθες στο Emileon στο Αγρίνιο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο – Ανατροπή τώρα».
    Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή επίσκεψη του στο Αγρίνιο, με τον κ. Συναδινό να υπόσχεται την ολοκλήρωση του κλειστού  γυμναστηρίου  στην Αερογέφυρα το καλοκαίρι. Ανέφερε ότι από το 1998 υπάρχει ο κωδικός για την ολοκλήρωση του κλειστού στο Αγρίνιο και είναι ευθύνη της πολιτείας που δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι καθώς απομένουν 450.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.
    Προανήγγειλε τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας για παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και την πλήρη λειτουργία της πίστας Κανόε Καγιάκ Σλάλομ στον Εύηνο ποταμό, στη γέφυρα «Μπανιά», ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες.
    Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και αθλητισμού στο Νομό, μετά τη σύσταση του αντίστοιχου τμήματος -για πρώτη φορά- στη Γ.Γ.
    Εξαιρετικά προβληματική βρήκε ο Γ.Γ. τις αθλητικές δομές στο Νομό. «Έπρεπε να κοιτάζω πάνω για να δω αν κάτι στάζει», είπε χαρακτηριστικά.
    Κατασπατάληση πόρων από το 2004 με τρόπο που ακουμπούσε στο ποινικό δίκαιο καταλόγισε ο Γ.Γ. στις προηγούμενες ηγεσίες. «Κάθε Γ.Γ. πήγαινε τον προϋπολογισμό στο χωριό του», είπε χαρακτηριστικά.
    Αξιολόγηση των σωματείων και ομοσπονδιών και δίκαιη κατανομή των λιγοστών χρημάτων του πρυπολογισμού της Γενικής Γραμματείας, είναι η λύση της υποχρηματοδότησης ανέφερε, καθώς είναι έτοιμο το αναβαθμισμένο πλαίσιο αξιολόγησης όλων των σωματείων με κριτήρια και κοινωνικής προσφοράς και διασύνδεσης. Ακόμη προανήγγειλε  το μητρώο σωματείων -βάση δεδομένων- στο επερχόμενο μίνι Νομοσχέδιο του Υπουργείου.
    «Λαυράκια» βγάζει ο μέχρι τώρα έλεγχος που ξεκίνησε στις ομοσπονδίες, με υποθέσεις να κατευθύνονται στον εισαγγελέα. Πλήθος ατασθαλιών αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας από το Αγρίνιο: 1200 ευρώ το χρόνο δήλωνε το χιονοδρομικό στο Σέλι, χωρίς να έχουν ταμειακές μηχανές, δαπάνες σε χαρτοπετσέτες στην Πάτρα, τα 14 εκατομμύρια του Ορφανού για τη βράβευση στον Μέσι, η μη είσπραξη των ενοικίων από το ΟΑΚΚΑ, κ.α.
    Για τους μεγάλους παράγοντες του ποδοσφαίρου ανέφερε ότι έχουν στην ιδιοκτησία τους μία ΠΑΕ, ένα τουλάχιστον κανάλι, μία εφημερίδα και μια εταιρία στοιχηματισμού ο καθένας! Αυτό δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει με το νομοσχέδιο που κατατίθεται την Άνοιξη που προσπαθεί να σπάσει το τετράγωνο της διαπλοκής στον Αθλητισμό.