GAIA

GAIA

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση και παρουσίαση των τεσσάρων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

epi-espa2Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων ενεργών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 διοργανώνει η «ΑΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» στο Αγρίνιο. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο19 Μαρτίου, ώρα 6.00 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου Agrinio Imperial Hotel.
Οι τέσσερις νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», που έχουν προκηρυχθεί, αφορούν την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στις νέες αγορές και την ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους.
Ειδικότερα:....

1.Ενίσχυση αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Γ” βαθμιας Εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα αφορά ανέργους ή ήδη αυτοαπασχολούμενους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το διάστημα υποβολής προτάσεων είναι από τις 8 Μαρτίου έως και τις 15 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι επιδοτούνται έως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση, έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων, έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών. Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια του ενδιαφερόμενου κατά το 2015 θα πρέπει να είναι έως 20.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση οικογένειας το οικογενειακό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 35.000 ευρώ
koi-anelixi2.Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
Αφορά φυσικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, τα οποία είναι άνεργοι ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιδοτούνται με ποσά από 15.000 έως και 60.000 ευρώ, για τη σύσταση επιχείρησης στους οκτώ τομείς αγροτοδιατροφή/ βιομηχανία τροφίμων, υλικά/κατασκευές, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον και  Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών.
3.Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές
Η δράση απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους οκτώ στρατηγικούς τομείς του ΕΠΑΝΕκ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού 15.000 έως και 200.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών, η οποία προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας το 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
  1. Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
Η δράση  απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός των επιχειρηματικών σχεδίων μπορεί να είναι από 15.000 έως 150.000 ευρώ και η επιδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ προσαυξάνονται κατά 10%, φτάνοντας έως 50% στην περίπτωση πρόσληψης προσωπικού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των τεσσάρων δράσεων από ειδικευμένα στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ και στη συνέχεια θα απαντηθούν ερωτήσεις. Η ΑΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, των συστημάτων ποιότητας (ISO 9001), της ασφάλειας τροφίμων (HACCP, ISO 22000 κ.λ.π.), στην προώθηση εξαγωγών, στο marketing και γενικότερα στην υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η ΑΝΕΛΙΞΗ με έδρα στην Καλαμάτα, έχει αντιπροσώπους στην Τρίπολη και στο Μεσολόγγι.