GAIA

GAIA

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία η Ημερίδα «Ενδοοικογενεική βία και οι επιπτώσεις στα παιδιά»


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., στην κατάμεστη αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας στο Αγρίνιο, Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενεική βία και οι επιπτώσεις στα παιδιά».
1
Οι Εισηγητές ανέπτυξαν αναλυτικά τα θέματά τους:....

• ο κ. Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Παν/μίου Ιωαννίνων το θέμα «Φαινόμενα βίας στο χώρο του σχολείου μεταξύ των μαθητών: Πρόληψη και Διαχείρισή τους» και
• η κ. Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» το θέμα: «Μορφές βίας στην Οικογένεια: Γιατί, Πότε και Πώς….».
3Παρεμβάσεις έγιναν με τη σειρά από:
  • την κ. Ευτυχία Μανιάκη από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αγρινίου,
  • την εκπρόσωπο του «Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους»,
  • τον κ. Κων/νο Καλαντζή, Αντιδήμαρχο Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,
  • τον κ. Λεων. Διονυσόπουλο, εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου ,
  • την κ. Εύη Δημητρογιάννη, υπεύθυνη Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου.
7Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν η κ. Μαρία Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Σταύρος Καμμένος, δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου και εκπρόσωπος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της Παρατ. «Ανατροπή Τώρα», η κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, πρόεδρος του «Παναιτωλ/κού Συλ. Γυναικών» , η κ. Ανθή Μακρή, πολλοί εκπ/κοί, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και πολλοί συμπολίτες μας.
10Στο προεδρείο συμμετείχαν εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και έλαβαν το λόγο η κυρία Χριστοφορούλα Λιάτσου εκπ/κός, εκπρόσωπος της Επιτροπής Παιδείας της Παρ. «Ανατροπή Τώρα», ο κ. Σπύρος Αδάμης, πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Αγρινίου-Θέρμου και πρόεδρος Σχολ. Επιτροπών του Δήμου Αγρινίου και η κυρία Γκορόγια Μαίρη από την «Ένωση Γυναικών Παιναιτωλίου».
19Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν απαντήσεις από τους ομιλητές.
Ευχαριστούμε τον κ. Μιλτιάδη Γρηγορόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια στην τακτοποίηση του χώρου και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Πιστεύουμε ότι με την Ημερίδα μας αυτή, ανάψαμε και εμείς ένα κερί στον αόρατο και σκοτεινό χώρο της ενδοοικογενειακής βίας και θα συνεχίσουμε βοηθώντας αντίστοιχες ενέργειες και καταθέτοντας προτάσεις, με σκοπό να γίνεται όλο και πιο ορατή και έτσι όλο και πιο αντιμετωπίσιμη. Το χρωστάμε στους μαθητές και στα παιδιά μας.
Για το θέμα αυτό θα επιδιώξουμε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
23
27
28
31
34
37
41