GAIA

GAIA

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Επέτειος ίδρυσης του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

spo-panai-gfs-90xroniaΣτις 9 Μαρτίου του 1926 ημέρα Τρίτη και ώρα 5 μ.μ. στο Γυμνάσιο Αγρινίου, ιδρύεται ο Παναιτωλικός Γυμναστικός Σύλλογος Αγρινίου....
«Φιλεκπαιδευτικός: Ο μοναδικός στην Ελλάδα και ίσως παγκόσμια Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος. Έργο σημαντικό, μοναδικό, ασύλληπτο.» , επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναιτωλικού, για τα σημερινά 90α γενέθλια του ιστορικού Συλλόγου της πόλης:

«Το Φιλεκπαιδευτικό έργο του ο Παναιτωλικός το άρχισε δυναμικά από την αρχή της ιδρύσεώς του το 1926 με δύο τμήματα α) την Παιδονομία, από τον Απρίλιο του 1926 μέχρι τέλους του 1933 και β) τις Νυχτερινές Σχολές από τον Οκτώβριο του 1926 μέχρι τον Ιούνιο του 1983 καθώς και με ένα τρίτο το τμήμα της Γαλλικής Γλώσσας, που ιδρύεται στις 14 Νοεμβρίου 1932. Από τα τρία τμήματα του Φιλεκπαιδευτικού Παναιτωλικού, η κορωνίδα είναι οι Νυκτερινές Σχολές με 57 χρόνια λειτουργίας.
Το «Φιλεκπαιδευτικός» στον τίτλο του, το απέκτησε επίσημα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 15/12/1935.
Οι άνθρωποι που είχαν την ιδέα της δημιουργίας του συλλόγου έκαναν πράξη το: «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Ο αθλητικο-κοινωνικός αυτός οργανισμός, έγραψε σελίδες δόξας για το Αγρίνιο. Δημιουργήθηκαν τμήματα κλασσικού αθλητισμού, βόλεϊ, μπάσκετ, σκοποβολής κ.α. αν και η ποδοσφαιρική του ομάδα ήταν αυτή που αγαπήθηκε από Αιτωλούς και Ακαρνάνες, φωνάζοντας μάλιστα το σύνθημα Ελιά-Καπνός  Παναιτωλικός !
Σήμερα, ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. μετρά περισσότερο από 300 αθλητές στο δυναμικό του και δραστηριοποιείται στα αθλήματα ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, ελληνορωμαϊκής πάλης και χειροσφαίρισης, με διακρίσεις και συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
Παρά τις δύσκολες εποχές, ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. καταφέρνει να διατηρεί με αξιοπρέπεια τα τμήματά του και να θέτει νέους στόχους, συσπειρώνοντας τους φιλάθλους του.

Δεν είναι ακόμα ένας σύλλογος στην πόλη μας.
Είναι Ο Σύλλογος της Πόλης μας.»