GAIA

GAIA

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΘΑΝΟΥ  ΜΩΡΑΪΤΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΏΡΑ MEGA»
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

«Η Ειδομένη είναι ντροπή της Ευρώπης αλλά είναι και ντροπή της Ελλάδας. Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται κυβέρνηση της αριστεράς». Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. 
Ο π. Βουλευτής και υφυπουργός αναφερόμενος στο προσφυγικό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και ότι για μεγάλο διάστημα ήταν απλός «τροχονόμος»: «Ή δεν έχουν καμιά σχέση με την αριστερά ή είναι εντελώς ανίκανοι. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει κανένα προηγούμενο. Έστελνε σήμα στους πρόσφυγες να έρθουν και στους διακινητές να τους φέρουν». ....

Όπως είπε «ο διαχωρισμός μας από τις απόψεις της ΝΔ είναι σαφής. Δεν υπηρετούμε το φόβο και θέλουμε μια ανοιχτή κοινωνία.  Όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι ανίκανοι άνθρωποι διαχειρίζονται τόσο κρίσιμα ζητήματα» σημείωσε.
Όσον αφορά στη συμφωνία της συνόδου κορυφής δήλωσε ανήσυχος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η εφαρμογή της κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο. Η χώρα είναι επί ξύλου κρεμάμενη». Επικριτικός ήταν και για τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «πήγε να λύσει το προσφυγικό με ανοιχτά όλα τα μέτωπα αντίθετα με ότι έκανε η Κύπρος που πέτυχε τους στόχους της».
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι δεν αμφιβάλει ότι θα κλείσει γιατί «την χώρα κυβερνά μια ομάδα ανθρώπων που είναι πλέον… εκπαιδευμένη να ψηφίζει. Εξαπάτησαν τους συντρόφους τους και τον ελληνικό λαό».
Για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες είπε ότι «πρέπει να την καταδικάσουμε χωρίς αστερίσκους, ναι μεν αλλά και καταγγελίες περί ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας». Ανέφερε τις ευθύνες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων παραγόντων αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να δώσουμε το πάνω χέρι στις σκοταδιστικές δυνάμεις που αν επικρατήσουν θα δούμε μαύρες σελίδες για την Ευρώπη. Απειλείται η δημοκρατία και η ανοιχτή κοινωνία». Υποστήριξε ότι απαιτείται πολιτικής ενοποίησης για την Ευρώπη η οποία «δεν μπορεί να είναι απλός θεατής και να κρύβεται πίσω από το ΝΑΤΟ ή οποιονδήποτε άλλον». Επίσης τόνισε ότι πρέπει να παρθούν και αποφάσεις σε επίπεδο ασφάλειας.