GAIA

GAIA

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Απάντηση της αερολέσχης Αγρινίου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου (Ανατροπή Τώρα) Σταύρο Καμμένο

epi-aerolesxi-agriniou
Με ανακοίνωσή της η Αερολέσχη Αγρινίου απαντά στον Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου (Ανατροπή Τώρα)  Σταύρο  Καμμένο , σχετικά με το σχόλιό του ότι «το παλαιό Αεροδρόμιο είναι χώρος εκπαίδευσης οδηγών αυτοκινήτων».
«Δηλώσεις τέτοιου είδους ιδιαίτερα από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας αφενός εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων και των πολιτών στο χώρο του Αεροδρομίου (Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες απαγόρευσης εισόδου στο Αεροδρόμιο πεζών και οχημάτων και σύμφωνα με το νόμο 1815/87 υπάρχουν κυρώσεις στους παραβάτες) αφετέρου υποβιβάζουν την αερολέσχη και το έργο της», αναφέρουν μεταξύ άλλων  στην ανακοίνωσή τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
Σε σημερινή εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης μας ακούσαμε και αυτό!!
Σας γνωστοποιούμε ότι στον εν λόγω χώρο δραστηριοποιείται η Αερολέσχη Αγρινίου από το 1975 έως και σήμερα με όλα τα περιουσιακά της στοιχεία συγκεκριμένα 3 υπόστεγα και 15 αεροσκάφη ανεμόπτερα που στεγάζονται εκεί......

Ο χώρος αυτός είναι ενεργό αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ αεροδρόμιο και εξυπηρετεί δραστηριότητες αεροσκαφών και ελικοπτέρων γενικής αεροπορίας απο ολη την Ελλάδα,σχεδόν καθημερινά.
Δηλώσεις τέτοιου είδους ιδιαίτερα από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας αφ ενός εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων και των πολιτών στο χώρο του Αεροδρομίου (Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες απαγόρευσης εισόδου στο Αεροδρόμιο πεζών και οχημάτων και σύμφωνα με το νόμο 1815/87 υπάρχουν κυρώσεις στους παραβάτες) αφ΄ ετέρου υποβιβάζουν την αερολέσχη και το έργο της η οποία έχει ενεργά δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο συμμετέχοντας με τη συνεργασία της Αστυνομίας σε έρευνες αγνοούμενων συμπολιτών μας καθώς επίσης έχει σταθεί αρωγός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία παίρνοντας μέρος σε εναέρια επιτήρηση των δασών μας την Θερινή περίοδο.
Εκτός αυτών η Αερολέσχη Αγρινίου έχει λάβει και διοργανώσει τοπικούς, πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες στα πλαίσια των αεραθλητικών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας της και είναι αδιανόητο αυτό να αγνοείται.
Επίσης επισημαίνουμε ότι η Αερολέσχη Αγρινίου για την πλούσια δράση που ανέπτυξε το 2010 τιμήθηκε με βραβείο από την Διεθνή Ομοσπονδία Αεροπορίας (FAI – Federation Aeronautique Internationale) τον Οκτώβριο του 2011.
Είναι απαράδεκτο λοιπόν το έργο τόσων ετών της Αερολέσχης να επισκιάζεται από δηλώσεις που εξυπηρετούν σκοπιμότητες..