GAIA

GAIA

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΗΣ


Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ράνια Αντωνοπούλου βρέθηκε στην πόλη μας ως καλεσμένη της Δημοτικής μας Παράταξης.
Στις 17:00 πραγματοποιήθηκε συνάντησή της με τον Δήμαρχο Αγρινίου και στις 18:00 η συζήτηση με τη διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε συνάντηση και συζήτησε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων – καθαριστριών των σχολικών κτιρίων που αδικαιολόγητα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό. Σημειωτέον ότι μετά τη συνάντηση-συζήτηση οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο χώρο της  εκδήλωσης προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία της κ. Υπουργού.....

            Ακολούθως  και ενώ ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η προκαθορισμένη ομιλία - συζήτηση της κ. Αντωνοπούλου στις 18:30, μία ομάδα φοιτητών προσήλθε στο χώρο και ζήτησε να παρέμβει στη συζήτηση και να εκφράσει τις θέσεις της για τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν  στην πόλη μας.
            Η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, έθεσε ως βασικό ιδεολογικό της πυλώνα την αρχή της Άμεσης Δημοκρατίας.
Πάντα στο πλευρό των φοιτητών, με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, καθώς και σε συνεχόμενο αγώνα για να σταματήσει η άθλια προπαγάνδα που έχει ως απώτερο σκοπό την πλήρη απαξίωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Δήμου μας.
Με γνώμονα όλα αυτά αποδεχθήκαμε την συμμετοχή των φοιτητών και την παρέμβασή τους προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα τους και τα αντίστοιχα αιτήματά τους μέσα από ένα δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο.
Ο σκοπός όμως αυτής της επίσκεψης (όπως αποδείχτηκε στην πορεία) δεν ήταν η παρέμβαση και η έκθεση των προβλημάτων (όπως είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευσή τους), αλλά η ΜΑΤΑΙΩΣΗ της εκδήλωσης!
            Τελικά, εισβάλοντας όλοι στην αίθουσα, φωνασκώντας και χωρίς καμία διάθεση για διάλογο, πέτυχαν τον σκοπό τους. Η εκδήλωση ματαιώθηκε. Δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία των παριστάμενων πολιτών να ενημερωθούν για την δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων στον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, σε ένα τομέα δηλαδή που ανθίζει σε άλλες χώρες της ΕΕ και όχι μόνον αλλά παρουσιάζει σημαντική υστέρηση στη χώρα μας.
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και όσοι εκπροσωπούν τον παραγωγικό ιστό του τόπου μας, βρέθηκαν στην αίθουσα για να ενημερωθούν δια στόματος Υπουργού για τις σκέψεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της για τα μείζονα θέματα της ανεργίας και των εργασιακών σχέσεων.
Αντί αυτού, έφυγαν πικραμένοι και ανενημέρωτοι.
Με το παρόν δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση.
Τέλος, η αυτοδιοικητική μας ευθύνη μας επιβάλλει να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τους φοιτητές και τους καθηγητές των πανεπιστημιακών σχολών, για την πραγματοποίηση Ανοιχτής Συνέλευσης στο χώρο του πανεπιστημίου, όπου θα κληθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα με το θέμα και φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστημιακά τμήματα που παρέμειναν στον Δήμο μας.
Θα κληθούν ΟΛΟΙ να τοποθετηθούν,  να προτείνουν λύσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ