GAIA

GAIA

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σχετικά με το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου, οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο ότι καμία απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.
Ο Γιώργος Βαρεμένος επισήμανε τόσο στον κ. Ξανθό όσο και στον κ. Μουζάλα ότι το παλαιό νοσοκομείο, σύμφωνα με μελέτη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μπορεί να αξιοποιηθεί για τη στέγαση πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στο Αγρίνιο και, επομένως, πρέπει να εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση καθώς το ακίνητο, που έχει εγκαταλειφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει υποστεί βανδαλισμό, χρήζει σημαντικής ανακαίνισης. Οι δύο υπουργοί επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν από κοινού το θέμα.
Ούτε για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας έχει ληφθεί απόφαση, αν και στην περίπτωση αυτή γίνεται λόγος για έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων, όχι περισσότερων από 35 έως 40, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή αναπηρίες.
Το θέμα της δυνατότητας φιλοξενίας προσφύγων ανακίνησε πρώτος ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ο οποίος και έχει υποβάλει την πρόταση να διαθέσει το ακίνητό του για τον σκοπό αυτόν.