GAIA

GAIA

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

«Λίμνη Τριχωνίδα, ανακαλύψτε την…» Παρουσίαση λευκώματος και έκθεση φωτογραφίας.

 Το φωτογραφικό λεύκωμα «Λίμνη Τριχωνίδα, ανακαλύψτε την…» παρουσίασε, στη Δημοτική Γλυπτοθήκη  της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τριχωνίδα ΑΕ , με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας , από το φωτογραφικό υλικό που πλαισιώνει το λεύκωμα.

Φωτογραφία  Γ. Γιαννακόπουλος



Παράλληλα έγινε και απολογισμός δράσης από τον πρόεδρο, της εταιρείας και δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου. Τα τοπία, η πανίδα και οι άνθρωποι της λίμνης  έκλεψαν τις εντυπώσεις όσων είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης.
 «Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που είχαμε υλοποιήσει. Το λεύκωμα φτιάχτηκε τότε , αλλά έμεινε αδιάθετο και σκεφτήκαμε να το παρουσιάσουμε φέτος, που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας. 




















Στήσαμε και αυτή την έκθεση , που στην ουσία είναι όλο το λεύκωμα αποτυπωμένο στους τοίχους, στο πλαίσιο μιας επετειακής διάστασης που θέλαμε να δώσουμε. Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής , όπως άλλωστε και οι περισσότερες πρωτοβουλίες της Τριχωνίδας Α.Ε.», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χάρης Καφρίτσας, γενικός διευθυντής της Τριχωνίδας Α.Ε.

«Η παρουσίαση του λευκώματος συμπίπτει με τα 20 χρόνια λειτουργίας τη εταιρίας. 
Η Τριχωνίδα ΑΕ καλείται , ως μία από τις καλύτερες αναπτυξιακές εταιρίες της χώρας, να συνδράμει στην περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής. Στοχεύουμε στην υλοποίηση δράσεων τόσο ιδιωτικών, όσο και δημόσιου χαρακτήρα , που στο προηγούμενο πρόγραμμα είχαν βαλτώσει. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια καταφέραμε να αυξήσουμε τη δημόσια δαπάνη , έργα δημόσιου χαρακτήρα που ήταν προς απένταξη να τα ολοκληρώσουμε και να δημοπρατήσουμε νέα και έτσι είχαμε το μέγιστο της απόδοσης. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και η εταιρία έχει αποκτήσει πολύ καλή τεχνογνωσία, πράγμα πολύ σημαντικό στην προσπάθειά μας να αναγεννήσουμε αυτόν τον τόπο», είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, που στη συνέχεια παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τριχωνίδα ΑΕ την προηγούμενη περίοδο και τον ρόλο της στην περιοχή κατά την περίοδο 2014 – 2020.