GAIA

GAIA

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Υποχρεωτική από 01/02/2017 η πινακίδα για αποδοχή πληρωμής με κάρτα»



Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι, σύμφωνα με το άρ.65 του Ν. 4446/2016,  καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, αρχικά με τον καθορισμό ορισμένων κλάδων – δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια. 
Επίσης  με το άρθρο 66 του ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο.  Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερη ενημέρωση μπορούν να εισέρχονται και στο site  της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) www.esee.gr  όπου υπάρχουν και σχετικά γραφήματα της ενημέρωσης .